Baat ontmoet Horecare

Deze keer in Baat ontmoet: 5 vragen aan ondernemers Jerôme Stravers (Rotterdam, 1980) en Michiel Stollenwerck (Maastricht, 1978) eigenaren van Horecare.

Van welk bedrijf zijn jullie directeur/eigenaar?
Michiel: We bestieren samen Horecare, een fullservice-evenementenbureau met een sterke focus op kwaliteit. We richten ons zowel op de organisatie van besloten evenementen als op publieksevenementen. We kunnen opdrachtgevers volledig ontzorgen, maar kunnen ook een ondersteunende rol spelen achter de schermen.

Jerôme: Om de kwaliteit te kunnen waarborgen, houden we het liefste alles in eigen hand: personeel, catering, locatie, entertainment, aankleding en promotie. Daarvoor werken we samen met vaste partners die net als wij een hoge servicegraad nastreven.

Waarom zijn jullie ondernemer geworden en waarom in deze branche?
Michiel: In 1998 – ik was toen twintig – heb ik met twee kompanen Horecare opgericht. Die medeoprichters zijn na een jaar hun eigen weg gegaan en in 2009 is Jerôme erbij gekomen. Mijn persoonlijke drijfveer is gastvrijheid. Gastvrijheid zit mij in het bloed. Dat kun je niet of nauwelijks leren.

Jerôme: Je wórdt geen ondernemer, dat bén je. Net als gastvrijheid moet het ondernemerschap in je genen zitten. Ikzelf was al op vrij jonge leeftijd bedrijvig, met het organiseren van feestjes; zelf uitnodigingen maken, laten drukken, artiesten boeken et cetera. De stap om dat uiteindelijk professioneel te gaan doen, lag eigenlijk voor de hand.

Wat is jullie relatie met Baat?
Michiel: We zijn beiden fan van Paul (Thewissen). Dat mag je zo opschrijven. We hebben Paul leren kennen via Jerômes vader John, die als adviseur betrokken is bij ons bedrijf. Sinds een jaar of vijf is Paul ook onze accountant. We hebben echt een vertrouwensband met Paul, wat ons een zekere rust geeft.

Jerôme: Baat doet wat wij ook voor onze opdrachtgevers doen: ons volledig ontzorgen, in hun geval op het gebied van accountancy en fiscaliteit. Ze geven ons proactief advies en zorgen voor rugdekking bij de stappen die wij zetten als ondernemers.

Omschrijf jullie zaak in drie woorden.
Michiel: Maak gewoon bijzonder.

Jerôme: Fides facit fidem: ‘vertrouwen schept vertrouwen’.

Wat zijn jullie ambities?
Michiel: We zijn vooral actief in Nederlands Limburg, met zo nu en dan een uitstapje naar Belgisch Limburg. Ook organiseren we sporadisch evenementen in Brabant, waar we vaste voet aan de grond willen krijgen. Niet door daar een vestiging te openen, maar door het aangaan van een partnerschap.

Jerôme: Onlangs hebben wij de exploitatie van Huiskamer De Groote Sociëteit aan het Vrijthof in Maastricht overgenomen. Dat is in beginsel een evenementenlocatie, maar tevens een trainingsacademie, waar we onze medewerkers voorbereiden op het ‘echte’ werk. Dat doen we klaarblijkelijk zo goed, dat we deze training inmiddels ook voor het personeel van derden verzorgen.

Meer weten over deze ondernemers en hun bedrijf? Neem eens een kijkje op www.horecare.eu.