Baat ontmoet Ralph van Renselaar

Deze keer in Baat ontmoet: 5 vragen aan ondernemer Ralph van Renselaar, eigenaar van Stacker2 Europe BV in Sittard.

Van welke bedrijf ben jij directeur/eigenaar?
Stacker2 Europe BV in Sittard. Wij bedenken, ontwikkelen en vermarkten producten die je als sporter beter laten presteren, of je mooier maken. We leveren deze producten aan klanten in heel Europa en zelfs daarbuiten.

Waarom ben je ondernemer geworden en waarom in deze branches?
Om succesvol te zijn in deze branche moet je écht affiniteit hebben met sport en ook snappen welk verschil voeding en supplementen kunnen maken. Je moet ook weten hoe je deze producten op de markt zet. Dat valt bij mij allemaal samen en daarom was het tien jaar geleden een logische stap dit bedrijf op te richten. Kijk, gezond leven, beter presteren en een goed fysiek zijn tijdloos. Anno nu probeert men dat zo natuurlijk mogelijk te bereiken. Naast het maken van de juiste keuzes én het hebben van discipline, maken slim samengestelde supplementen en functional foods dan het verschil.

Wat is je relatie met Baat?
Frank Munnecom is onze adviseur. Hij en zijn team denken proactief met ons mee; ze komen zelf met ideeën, bijvoorbeeld als het gaat om risicobeperking en fiscaal voordeel. Dat vind ik echt een meerwaarde.

Je hebt drie woorden om je zaak te omschrijven. Welke kies je?
Toewijding, plezier, kritisch.
Er vol voor gaan, met een team dat het werk gewoon leuk vindt, dat vind ik een goede basis. Combineer je dat met kritisch nadenken over je producten en deze daar waar nodig te verbeteren of te vervangen, dan kom je een heel eind.

Wat zijn je ambities?
Relevant blijven. De wereld verandert en de doelgroep van jongvolwassenen stelt andere eisen aan een product. In het verleden waren effectiviteit en smaak leidend, nu moet een product ook nog zo natuurlijk mogelijk zijn. Kunstmatige stoffen en e-nummers zijn niet geliefd. Over tien jaar zullen er weer nieuwe stappen gemaakt zijn in het productieproces, de verpakking en de distributie. Aan mij de taak om het bedrijf relevant te houden voor de doelgroep.

Meer te weten komen over deze ondernemer? Kijk op: www.stacker2europe.com.