Baat ontmoet Tijs & Cyril makelaardij

Deze keer in Baat ontmoet: 5 vragen aan ondernemers Tijs Hillen (1961) en Cyril van de Veerdonk (1974), directeurs en eigenaars van Tijs & Cyril makelaardij.

Van welke bedrijf zijn jullie directeur/eigenaar?
Tijs: Tijs & Cyril makelaardij, in 2002 opgericht als Tijs Hillen makelaardij. Een middelgroot makelaarskantoor, hoofdzakelijk actief in de 043-regio, waar we ook marktleider zijn. We zijn met vier makelaars, onder wie Cyril en ikzelf, en hebben daarnaast nog vijf medewerkers in dienst. We onderscheiden ons door onze persoonlijke aanpak, waarbij we als eigenaars nog zelf met de voeten in de klei staan. Naast een scherp omlijnd werkgebied focussen we ons ook uitsluitend op de verkoop van bestaande en nieuwbouwwoningen.

Cyril: We zijn ‘goed in goed onroerend goed’. Dat ‘goed’ heeft overigens niets met de prijs van een object te maken, maar met de kwaliteit van de woning. We zeggen ook vaker ‘nee’ tegen woningen waar wij geen gevoel bij hebben. Ik zag laatst nog dat een woning na een maand een ton in prijs zakte. Dat willen wij niet.

Tijs: Er moet een klik zijn met de verkoper. Als we ergens geen goed gevoel bij hebben, dan besluiten wij om de woning niet in de verkoop te nemen. We zeggen zelfs vaker ‘nee’ tegen een pand dan ‘ja’. Die selectiviteit is een waarborg voor onze kwaliteit. We willen onze goede naam niet te grabbel gooien.

Waarom zijn jullie ondernemer geworden en waarom in deze branche?
Tijs: Na 15 jaar voor een drietal makelaarskantoren gewerkt te hebben, heb ik in 2002 Tijs Hillen makelaardij opgericht. Toen nog gevestigd in Bunde, in een klein kantoor van 30 m2. Twee jaar later zijn we verhuisd naar een grotere ruimte.

Cyril: Net als Tijs heb ik voor een groot makelaarskantoor gewerkt. In die tijd was Tijs Hillen makelaardij al een gevestigde naam. Ik kende Tijs toen al. Ik zag hem eerder als vakbroeder dan als concurrent en heb ook meermaals gedacht: als ik ooit hier afzwaai, wil ik voor een ‘klein’ kantoor als dat van Tijs werken. In 2014, tijdens de naweeën van de economische crisis, deed die kans zich voor. In 2017 ben ik toegetreden als partner en is ook de naam gewijzigd in Tijs & Cyril makelaardij.

Wat is jullie relatie met Baat?
Tijs: Ik ken Marcel (Frissen) persoonlijk sinds 1995. Sinds 2002, toen ik voor mezelf begon, doen we ook zaken met elkaar. Baat stelt voor ons de jaarrekening en de balans op. Voor mij schuilt de toegevoegde waarde vooral in de korte lijnen. Ik kan Marcel altijd bellen.

Cyril: We passen qua bedrijfsfilosofie ook wel een beetje bij elkaar. We willen beide niet de grootste zijn, maar wel de beste. Persoonlijk kan ik de netwerkevenementen die Baat organiseert voor zijn relaties ook erg waarderen.

Omschrijf jullie zaak in drie woorden.
Tijs: Direct, duidelijk en daadkrachtig.

Wat zijn jullie ambities?
Tijs: We willen de beste zijn, niet de grootste. We zijn ook niet van plan ons werkgebied uit te breiden, maar willen groeien in de regio waarin we actief zijn.

Cyril: We willen ons niet meten met de grote jongens. Natuurlijk willen we groeien, maar zonder onze principes te verloochenen. Onze uitdaging is om van elke verkoop een succesverhaal te maken. Liever honderd verkochte panden en evenveel tevreden opdrachtgevers dan tweehonderd verkopen en één kritische noot.

Meer te weten komen over deze ondernemers? Kijk op: www.tijsencyril.nl.