International

Verricht u activiteiten in het buitenland, maakt u gebruik van werknemers uit het buitenland of bent u zelf als expat werkzaam? Dan krijgt u te maken met complexe internationale wet- en regelgeving. Weet u aan welke fiscale regels u moet voldoen? Onze adviseurs maken u hierin graag wegwijs. Zij maken de fiscale gevolgen voor u met een helder advies inzichtelijk, zodat u zich met een gerust gevoel op uw activiteiten kunt focussen!

Dagelijkse vraagstukken

  • Grensoverschrijdende arbeid: In welk land is de beloning van uw werknemers belastbaar? Wat is hun de sociale zekerheidspositie? En wat zijn de gevolgen voor het pensioen? Daarnaast kunnen zaken als een salary split of de 30%-regeling aan de orde komen.
  • Inkomstenbelasting in internationaal perspectief: Wonen in Nederland en werken in het buitenland. Of wonen in het buitenland en werken in Nederland. Aan welke fiscale verplichtingen moet u voldoen?
  • Vennootschapsbelasting: In welke landen dient uw onderneming vennootschapsbelasting te betalen, hoe voorkomt u dubbele belasting, en hoe kunt u optimaliseren?
  • (R)emigratie en immigratie: met welke aspecten moet u rekening houden wanneer u of uw onderneming vanuit Nederland naar het buitenland gaat verhuizen of vanuit het buitenland (terug) naar Nederland?
  • Transfer Pricing: De prijsbepaling van internationale transacties binnen een multinationale onderneming wordt steeds complexer. Het is daarom zaak om inzicht te krijgen in wat er bij Transfer pricing komt kijken en welke gevolgen dit heeft voor uw onderneming.

Baat International: helpt u met internationaal zaken doen!

Onze offices

Dicht bij huis zijn onze collega’s van Baat Maasmechelen u graag van dienst voor alle Belgische aangelegenheden. Een gesprek waarbij zowel een Nederlandse als een Belgische adviseur van Baat aanwezig is werkt zeer verhelderend. Op elkaar ingespeelde adviseurs leveren van twee zijden van de grens voor u gezamenlijk het beste advies, ook daarin is Baat onderscheidend!

Van oudsher adviseren en begeleiden wij Aziatische ondernemingen die zich in de Benelux willen vestigen via onze China office. Bovendien helpen wij u via onze netwerken graag uw zakelijke ambities in Azië te realiseren.

Indien u zaken wenst te doen in Duitsland bent u bij onze German office aan het juiste adres voor de coördinatie en begeleiding daarvan.

internationalman-min

Brochure “Doing business in the Netherlands”: over zaken doen in Nederland en Nederlandse entiteiten.